Ana Sayfa | Yaz?lar? takip   et | Yorumlar?   et

Archive

İşe iade de 30 işçi sayısı ve uluslararası şirket işçileri

26 Mayıs 2009 Salı

işe iade davası ile ilgili aşağıdaki sorunumla ilgili beni bilgilendirirseniz sevinirim. İşe iade davası açtım ancak işyerinin SGK kayıtlarında toplam çalışan 28 kişi görünüyor, fakat yasa gereği çalışan sayısı en az 30 kişi olmalıymış, bu yasa da küçük işletmeleri bu kapsam dışına çıkartmaktır asıl gayesi.

Ancak benim çalıştım şirket çok uluslu bir firma yaklaşık olarak 70 ülkede faal halde çalışıyor, merkezi ABD’de olmak üzere, Türkiye’deki şubesi temsilci mi yoksa şube mi? kesin olarak bilmiyorum.

Yargıtayın bu konuda da kararları var: bir işyerinin gerek yurtiçi gerekse yurtdışında aynı iş kolunda birden fazla işyeri varsa 30 işçi koşulunda tüm işyerlerinde çalışan sayısı esas alınacağı yönünde. Ancak bazıları diyor ki Türkiye’deki işçi sayısı önemli diyor. Bu konuda sizin düşünceniz nedir? Hamid

Sayın okurum, işten çıkarılan işçilerin İŞ GÜVENCESİNDEN yararlanabilmenin koşulları 4857 sayılı İş Kanunu’nda sayılmıştır ve Kanun gereğince, iş güvencesinden yararlanabilmek için üç şartın birlikte gerçekleşmiş olması aranmaktadır.

• Birinci şart: Belirsiz süreli iş sözleşmesiyle çalışıyor olmak,

• İkinci şart: 30 veya daha fazla işçi çalıştıran işyerlerinde çalışmak,

• Üçüncü şart: O işveren emrinde en az altı ay çalışmış olmaktır.

Sizin sorunuz 30 işçi sayısı konusundadır ki, işverenler iş güvencesinden kurtulmak için 30 sayısından az işçi çalıştırmaya gayret sarfetmektedirler. Öte yandan, 30 işçi sayısının tespitinde o işyerinde çalışan sayısına bakıldığı gibi “…İşverenin aynı işkolunda birden fazla işyerinin bulunması halinde, işyerinde çalışan işçi sayısı, bu işyerlerinde çalışan toplam işçi sayısına göre belirlenir…”

Bana göre; sizin çalıştığınız uluslar arası faaliyet gösteren ABD şirketi ülkemizde, Türk Ticaret Kanunları çerçevesinde ayrı bir tüzel kişilik olarak şirket kurmuşsa, ABD’deki işçileri 30 işçi sayısının hesabında dikkate alınmamalıdır. Eğer, ABD şirketi ülkemizde temsilcilik veya şube açmışsa bu durumda benzer işi yapan işçileri de aynı iş kolunda çalışıyor kabul edilmeli ve 30 işçi sayısının hesabında dikkate alınmalıdır.

Konuyla ilgili bir de Yargıtay Kararı veriyorum…

T.C

YARGITAY

9. HUKUK DAİRESİ

Esas No. 2007/29950

Karar No. 2008/7008

Tarihi: 31.03.2008

lOTUZ İŞÇİNİN BELİRLENMESİ

lİŞÇİLERİN AYNI GRUBA GİREN FARKLI TÜZEL KİŞİLİĞE SAHİP İŞYERLERİNDE BİRLİKTE ÇALIŞTIRILDIĞININ İLERİ SÜRÜLMEMESİ

lSALT FARKLI TÜZEL KİŞİLİKLER ARASINDA ORGANİK BAĞ BULUNDUĞU İÇİN İŞÇİ SAYISININ TESPİTİNDE DİKKATE ALINAMAYACAĞI

ÖZETİ: Somut olayda davalı şirkete ait aynı iş kolundaki toplam işçi sayışırım fesih tarihi itibariyle 28 olduğu anlaşılmaktadır. Aynı gruba ait olsalar da farklı tüzel kişilere ait işyerlerindeki işçi sayısının iş güvencesi kapsamına girme bakımından göz önünde bulundurulması mümkün değildir. Başka bir anlatımla salt aralarında organik bağ bulunduğundan hareketle gruba ait şirketlerde çalışan işçilerin 30 işçi sayısının belirlenmesinde dikkate alınması doğru değildir. Davacı işçinin gruba ait şirketlerce birlikte çalıştırıldığı da iddia ve ispat edilmemiştir. Bu durumda iş güvencesi hükümleri kapsamına girmek bakımından işyerinde 30 veya daha fazla işçi çalışma koşulu gerçekleşmiş olmadığından davanın reddi yerine yazılı şekilde kabulü hatalıdır.

Hollanda’daki gurbetçilere SGK’dan sigorta müjdesi

Hollanda’da gurbetçi olarak çalıştıktan sonra İstanbul, Edirne, Yalova, Sakarya, Kırklareli, Tekirdağ ve Kocaeli şehirlerinde ikamet eden gurbetçilere Türkiye’deki sosyal güvenlik sisteminden faydalanma hakkı bulunduğu belirtildi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü (Mustafa KURUCA) tarafından yapılan açıklamada, Hollanda Sosyal Güvenlik Kurumu (SVB-UWB) arasında yapılan ve 1968 yılında uygulamaya giren anlaşma ile gurbetçilerin sosyal güvenlik haklarını Türkiye’de kullanma hakkı bulundukları belirtildi. Bu hakların açıklanması ve vatandaşların bilgilendirilmesi için 15-17 Nisan tarihlerinde kurumun Beşiktaş’ta Çırağan caddesi 75 numarada bulunan sosyal tesislerinde “Türkiye-Hollanda Danışma Günleri” düzenlendiği belirtildi. Bu haklardan işçilerin Hollanda ve Türkiye’de bulunan aile fertlerinin de yararlanabildiği ifade edilen açıklamada, “Danışma Günlerinde, Hollanda’da bulanan Türk vatandaşlarına, emekli olanlarla emekli olmadan Türkiye’ye döndükten sonra söz konusu illerde ikamet edenler ve bunların aile bireyleri yararlanabileceklerdir. Danışma hizmeti, Türkiye-Hollanda Sosyal Güvenlik Sözleşmesinin öngördüğü emeklilik, malullük, ölüm ve hastalık halinde sağlanan yardımlar gibi sosyal güvenlik hakları ve yurtdışında geçen sürelerin borçlanma yoluyla değerlendirilmesine ilişkin sorular Türk ve Hollandalı uzmanlarla birebir yapılacak görüşmelerde cevaplandırılacak” dendi.

Danışma hizmetinin ücretsiz olarak Türkçe ve Hollandaca verileceği de vurgulanan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Danışma hizmetinden yararlanmak isteyenlerin önceden 0312 4587373 numaralı telefondan ya da yurtdisi2@sgk.gov.trBu e-Posta adresi istenmeyen postalardan korunmaktadır, görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresine mail göndererek randevu almaları ve danışma gününe mutlaka kimliği, Türk sigorta sicil numarası, tahsis numarası, Hollanda’da bulunduğu sırada ikamet ve çalışma yerlerine ait belgelerle gelmeleri gereklidir. Toplantı 15 Nisan Çarşamba günü 14.00-17.00, perşembe ve cuma günü ise 9.30-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.”



Labels:

0 yorum:

Blogger Theme By:GosuBlogger and Araba Modelleri .