Ana Sayfa | Yaz?lar? takip   et | Yorumlar?   et

Archive

Askerliğinizi başlangıç tarihinden önceyse borçlanın

4 Şubat 2009 Çarşamba

Soru: 01.03.1965 doğumluyum. 01.04.1987’de sigortalı oldum, şu anki prim gün sayım 7726 gün. Askerliğimi yatırsam ne zaman emekli olurum? Askerliğimi yatırmamın bana bir faydası var mı?

Ali ihsan TOPSAKAL

Cevap: Askerliğinizi sigorta başlangıç tarihinden önce yaptıysanız, borçlanmanız da fayda var. Çünkü; askerlik borçlanması sigorta başlangıç tarihinizi askerlik süreniz kadar(18 ay kabul edilmiştir) geri götürür ve emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5300 gün prim ödeme ve 49 yaş şartlarına tabi olmanızı sağlar. Prim ödemeniz yeterli olduğundan bundan sonra prim ödemeseniz bile, 49 yaşınızı dolduracağınız 1 Mart 2014 tarihinde emekli olabilirsiniz.

Ancak, askerliğinizi sigorta başlangıç tarihinden sonra yapmışsanız, askerlik borçlanması sadece prim ödeme gün sayınızı artırır. Emekli olacağınız tarihi değiştirmez. Prim ödemeniz de yeterli olduğundan, borçlanma yapmanıza gerek yok. Askerliğinizi başlangıç tarihinden sonra yapmışsanız, bundan sonra prim ödemeseniz de 50 yaşınızı dolduracağınız 1 Mart 2015 tarihinde emekli olabilirsiniz.



Labels:

0 yorum:

Blogger Theme By:GosuBlogger and Araba Modelleri .