Ana Sayfa | Yaz?lar? takip   et | Yorumlar?   et

Archive

Bakıma muhtaç özürlü aylığı arttı ama yeni yasayla değil

3 Şubat 2009 Salı

Soru: Yeni sosyal güvenlik yasasıyla bakıma muhtaç özürlülere daha yüksek aylık ödeneceğini öğrendim. Özürlü biri olarak bu konuda bana bilgi verebilir misiniz?

D.E.

Cevap: Bakıma muhtaç özürlülere ödenen aylığın yeni sosyal güvenlik yasası ile bir ilgisi yok. Özürlüler durumlarına göre 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun ve 2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu kapsamında aylık alıyorlar. Dolayısıyla özürlü aylıkları artışının da yeni yasaya ile ilgisi yok. 2022 sayılı yasa kapsamında alınan aylıklar Bütçe Kanunu ile belirlenen katsayılar, 2828 sayılı yasaya göre alınan aylıklar ise asgari ücret baz alınarak artırılıyor.

Bu nedenle, 2022 Sayılı Kanun kapsamında Bakıma Muhtaç Özürlü aylığı alan vatandaşlarımızın almış oldukları aylıklar, Bütçe Kanunundaki katsayı artışları sonucu 2009 yılının ilk altı ayı için, 259,23 TL olurken, 2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu kapsamında bakıma muhtaç özürlü aylığı alan vatandaşlarımızın bakım aylıkları da, 2009 yılının ilk 6 ayında uygulanacak olan asgari ücrette yapılan artış sonucunda 477,18 TL oldu.



Labels:

0 yorum:

Blogger Theme By:GosuBlogger and Araba Modelleri .