Ana Sayfa | Yaz?lar? takip   et | Yorumlar?   et

Archive

Kısmi süreli çalışma işverene çeşitli avantajlar sağlar

3 Şubat 2009 Salı

Soru: Öncelikle çalıştığım işyeri ekonomik krizi sebep göstererek sözleşmelerde yenileme yaptı ve personeli part time geçirdi. Bu kurum bir özel eğitim kurumu.

Part time geçiş demek SSK ya yatan ücretin de azalması demek bildiğim kadarıyla. 2-3 yıldır sürekli 30 gün üzerinden SSK lı gösterilirken şimdi kısmi süreli sözleşmede bu gün sayısını düşürürlerse bana ne gibi zararı olur? Sadece emeklilik bakımından mı yoksa başka sakıncaları da olur mu? Bu sorunu nasıl halledebilirim? Bilgi verirseniz çok sevinirim. ikinci sorunum ise, işyerim Kasım 2008 ayı SSK mı 15 gün eksik yatırmış. Ve bana yanlışlık olduğunu, özür dileyerek ifade ettiler.Bu durumda ben nasıl davranmalıyım? 15 gün eksik yatan ücreti talep mi etmeliyim? Yoksa başka yolu var mıdır?

Cem TAS

Cevap: İşyerinden tam süreli iş sözleşmesi ile yapılan emsal çalışmanın üçte ikisi oranına kadar yapılan çalışma “ kısmi süreli çalışma” dır. Buna göre bir işin kısmi süreli sayılabilmesi için haftalık çalışma süresinin 30 saatten az olması gerekmektedir. Haftalık 30 saatten az çalışıyor olmalısınız ki işverenle sözleşmenizi tam süreliden kısmi süreli çalışmaya cevirmiş. Kısmi süreli iş sözleşmesiyle çalışanlar bir ayda kaç gün çalışmışsa o kadar ücret alır. SSK ya da aylık çalışma süreleri 30 gün değil çalıştığı gün kadar bildirilir. Örneğin; kısmi süreli iş sözleşmesiyle her gün 3 saat çalışan biri ayda toplam 90 saat(3 x 30) çalışmış olur. Ay içindeki 90 saatlik çalışma süresi, iş kanununa göre günlük çalışma süresi olan 7.5 saate bölündüğünde 12 gün çalışma süresi çıkar. Bu kişi 12 günlük ücret alır. SSK ya da bir ay içindeki çalışma süresi olarak 12 gün bildirilir. Kısmi süreli çalışma işverene daha az ücret ve daha az prim ve çalışana daha az sosyal hak ödeme avantajı sağlar. Tabi ki bu hususlar çalışan için dezavantajdır. Ancak kısmi süreli çalışanlar kendilerine iş dışında kalan boş süreleri de avantaj gibi görülebilir.



Labels:

0 yorum:

Blogger Theme By:GosuBlogger and Araba Modelleri .