Ana Sayfa | Yaz?lar? takip   et | Yorumlar?   et

Archive

Emekli Sandığında hizmet ihyası

27 Ocak 2009 Salı

Bilindiği üzere, Emekli Sandığı’na tabi olarak 5 yıl ila 10 yıl arasında çalışması olan kamu görevlileri, herhangi bir nedenle (istifa, müstafi, görevden çıkarılma vb) kamu görevinden ayrıldıktan sonra, beş yıl içinde başka bir sosyal güvenlik kurumuna tabi olarak bir işte çalışmaya başlamamaları halinde, Emekli Sandığı hizmetleri silinmektedir. Silinmeden kasıt, Emekli Sandığı hizmeti deyim yerinde ise ölmektedir.
Böyle bir uygulama, vatandaşlarımız arasında doğal olarak garip karşılanmaktadır. Ancak, bu uygulama 1949 tarihli 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu’nun getirmiş olduğu bir düzenlemedir. Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilip yürürlüğe giren bir kanun maddesi üzerinde tartışma olabilir. Hatta beğenmeyebilir ve eleştirebilirsiniz. Ancak, yürürlükte olduğu sürece de uymamız gerekir.

Emekli Sandığı hizmeti benzer şekilde kaybolan bir bayan okuyucumuz haklı olarak bunun nereden çıktığını ve ne yapması gerektiğini sormaktadır. Anılan okuyucumuz 1977-1982 yılları arasında memur olarak çalışmış ve Emekli Sandığına tabi olmuş. 1982 yılında istifaen görevinden ayrılmış. 1999 yılında ise Sosyal Sigortalar Kurumuna tabi çalışmaya başlamış. Sonra aynı kuruma isteğe bağlı prim ödemiş. 50 yaşını ikmal ettiği için de emeklilik müracaatında bulunduğunda Emekli Sandığı hizmetlerinin silindiğini öğrenmiş. Bu kişi nasıl emekli olabilir?

Hizmet ihyasında altı
aylık süre önemli
Öncelikle, ihya işlemi yasal sürede yapılmış olsaydı, bu bayan okuyucumuz 1977 yılında ilk defa sigortalı olduğu için yaş haddi uygulaması dışında kalacaktı. Yani, 4447 sayılı Kanuna tabi olmadan 50 yaşını ikmal edip en az 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 gün prim ödemesi şartlarını yerine getirdiği için SSK’dan emekli olabilecekti. Tabii ki, son defa en az 3.5 yıl SSK prim ödeme şartını da tamamladığı için emekliliğinde bir engel kalmamış olacaktı. Okuyucumuz, aşağıda şartlarını açıkladığımız “hizmet ihyası” yaparak ve en az altı ay bekleyerek yine emekli olabilir.
Emekli Sandığı hizmetinden sonra 5 yıl süreyle başka bir kuruma tabi çalışması olmadığı takdirde, ölen hizmetlerin yeniden canlandırılması, yani hizmet ihyası gerekmektedir.
Hizmet ihyası yapılabilmesi için, öncelikle hizmet ihyası yapacak kişinin Emekli Sandığında 5-10 yıl arasında bir hizmetinin bulunması gerekir. 5 yıldan az ve 10 yıldan fazla hizmeti olanlar için hizmet ihyasına gerek yoktur.
Hizmet ihyası yapılabilmesi için ikinci önemli nokta, hizmet ihyası yapmak için Emekli Sandığına müracaat edip ihya için para ödediğiniz tarihte herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumuna tabi olarak prim ödüyor olmalısınız. SSK veya Bağ-Kur’a isteğe bağlı prim öderken yapılan ihya işlemleri de kabul edilmektedir. Hizmet canlandırması sırasında prim ödemeyenlerin yaptıkları ihya işlemleri kabul edilmemektedir.
Hizmet ihyasında önemli olan son nokta ise, ihya için Emekli Sandığına müracaat ettikten sonra, ödeyeceğiniz kesenek tutarı tarafınıza ibraz edilip ödendikten sonra altı ay beklemeniz gerekir. Hizmet ihyasında, daha önce Emekli Sandığına tabi olarak çalıştığınız sürelere ait kesenek tutarlarını faizi ile beraber ödemeniz gerekir. Ödemeyi yaptığınız tarihten sonraki altı ayın sonunda hizmetiniz canlanır.
Emekli Sandığı hizmetlerinin ihyasını yaparak emekli olacak kişilerin emeklilik müracaatı yapmadan en az altı, hatta sekiz-dokuz ay önceden ihya işlemlerine başlaması gerekir. Emeklilik müracaatı ile birlikte hizmet ihyası işlemine başlarsanız sizi iki önemli problem bekliyor demektir. Bunlardan birincisi, örneğin; SSK’ya emeklilik müracaatı yaptığınızda mutlaka işten çıkmanız gerekir. İşten çıktığınız için adınıza prim ödenmeyecektir. Hizmet ihyasının önemli şartlarından birisi yerine gelmediği için başvurunuz reddedilecek ve zaman kaybedeceksiniz.
İkinci önemli mesele ise, emekli müracaatı ile beraber yapılan ihya işlemlerinde hem gerekli sürecin işlemesi hem de ödemeden itibaren altı ay sonra hizmetin canlanacak olması zaman kaybına sebep olacaktır.
Emekli Sandığı hizmet ihyası sebebiyle emeklilik başvurusu reddedilen bayan okuyucumuz emeklilik işlemi için en az altı ay zaman kaybetmiştir. İhya yapacak olan kişilerin bu hususları gözden kaçırmamaları gerekir.

Okuyuculara cevaplar
> N.G-4447 sayılı kanunun yürürlüğe girdiği 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olan kadın sigortalıların Sosyal Sigortalar Kurumundan yaş haddinden genel olarak emekli olabilmesi için en az 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 gün prim ödemesinin bulunması gerekiyor. Tabii ki, sigortalılık başlangıcına göre de yaş haddine 4447 sayılı yasanın getirmiş olduğu kademeli geçiş sürecinin de dikkate alınması gerekir. Verdiğiniz bilgilere göre en erken 57 yaşınızı tamamladıktan sonra emekli olabilirsiniz. Ancak, en az 3600 gün ve 15 yıllık sigortalılık süresinin de tamamlanması gerekiyor. Doğum tarihiniz ve prim ödeme gün sayınız gibi veriler ile birlikte daha net bir emeklilik tarihi hesaplaması yapılabilir.

> M.K.-Askerlik borçlanmasıyla birlikte sigorta başlangıcınız Mart 1977 tarihine inecektir. Prim ödeme gün sayısı açısından askerlik borçlanması yapmanıza gerek olmadığı halde yaş haddi nedeniyle bir yıl daha beklemek yerine askerlik borçlanması yaparak hemen emekli olabilirsiniz. Bildiğiniz üzere, erkek sigortalılar için 8 Eylül 1977 tarihinden önce sigortalı olanlar 4447 sayılı Kanunun getirmiş olduğu yaş haddi kapsamı dışında kalmaktadır. Yani askerlik borçlanması sizi yaş haddi kapsamı dışına çıkaracaktır. Bir an önce borçlanma işlemini yapıp emeklilik müracaatında bulunmanızı tavsiye ederim.



Labels:

0 yorum:

Blogger Theme By:GosuBlogger and Araba Modelleri .