Ana Sayfa | Yaz?lar? takip   et | Yorumlar?   et

Archive

Key Ödemeleri Sorgulama

25 Ocak 2009 Pazar

Konut edindirme yardımı yani key ödemeleri hakkında bilgileri sizinle paylaşayım key ödemelerini alamayan kişiler ocak 2009 dan itibaren aşağıdaki vermiş olduğum link üzerine tıklayarak listeden key ödemelerini takip edebilirler.

Key ödemeleri almak için ilk önce yapacağınız işlemlerden biri key ödemeleri listesinde adınızın çıkıp çıkmadığından emin olacaksınız. Key ödeme listesine nereden bakacağız diye soracaksınız aşağıdaki vermiş olduğum link üzerine tıklayarak key listesini görebilirsiniz.

Açılan key ödemesi sayfasına Tc Kimlik numaranızı girdikten sonra adınıza key parası varmı yok bunu öğrenebilirsiniz bunun için iki seçenek var bazen Tc kimlik numarasını girdiğimiz zaman bu Tc kimlik numarasına ait bir key ödemesi bulanamamıştır diyor o zaman ne yapacağız ssk sicil numaramızla deniyeceğiz.

Key ödeme listesinde adınız çıktıktan sonra ise Ziraat Bankasına baş vuracaksınız gerçi şimdi hesaba yatıyor ve bunu pratikleştirdiler ve Ziraat atm kartı varda oradan direk çekebiliyorsunuz.

Kafanızı karıştırmıyayım kısaca şu şekilde anlatayım emekli maaşınızı aldığınız bir atm kartı var diyelim bununla Ziraat atm ye gidiyorsunuz ve işlem yapıyorsunuz karşınıza çıkacak ekranda KEY ödemeleri yazan yere tıklayarak key ödemenizi alıyorsunuz tabi ilk önce key listesinde adınızın gözükmesi gerekli.

Peki herşeyi anlattık şimdi ise örnek veriyorum eşi rahmetli olanların key ödemeleri nasıl alınacak kızı var oğlu var veya hanımı var ne yapılması gerekiyor bu konu hakkında sizi kısa bir şekilde aydınlatalım.

Öncelikle Rahmetli olan kişi kim ise o kişinin Ölüm veraset ilanının çıkması gerekiyor bu olmadan hesabında olan key ödemesini alamazsınız.

Ölüm veraseti yok ne yapmalıyım soruna cevabımız ise hemen bulunduğunuz şehirdeki adliyeye giderek ölüm veraseti çıkarmak için başvurmanız gerekmektedir.

Key hakkında verebileceğimiz bilgiler şimdilik bu kadar..



Labels:

0 yorum:

Blogger Theme By:GosuBlogger and Araba Modelleri .