Ana Sayfa | Yaz?lar? takip   et | Yorumlar?   et

Archive

506 Sayılı Kanun ve İşyeri Bildirgesi

5 Mart 2009 Perşembe

Bilindiği üzere 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu uygulamasında çalışanlar işe alınmalarıyla kendiliğinden “sigortalı” olurlar. Çalışan-Çalıştıran ilişkisinin var olduğu düzlemde zorunlu sigortalı olma sürecinin başlangıcından itibaren gerçek veya tüzel kişilerde, çalıştırdıkları işçilerden dolayı, 506 sayılı Kanun anlamında artık işveren olarak adlandırılmaktadır. Anılan kanun çerçevesinde değerlendirilmeye başlanılan işverenlerin hak ve yükümlülükleri de sigortalıların işe alındıkları tarihten itibaren başlamaktadır.

İşyeri bildirgesi düzenleme yükümlülüğü de işverenlerin anılan kanun hükümleri çerçevesinde yerine getirmek zorunda oldukları önceliklerdendir. İşveren, örneği Kurumca hazırlanan işyeri bildirgesini en geç sigortalıyı çalıştırmaya başladığı tarihte Kurum Başkanlığının ilgili ünitesine vermek zorundadır. İşverence iki nüsha olarak tanzim edilmiş olan işyeri bildirgesi işyerinin bulunduğu sınırları kapsayan Kurum Başkanlığının ilgili ünitesine ya doğrudan işverence verilir veya iadeli taahhütlü olarak gönderilir. İşverence tanzim olunan işyeri bildirgesinin bir nüshası “alındı belgesi” mahiyetinde kullanılmak gayesi ile ilgili ünitece işverene geri verilir.

İşveren işyeri bildirgesini Kuruma verirken ekinde, aşağıda sayılan belgeleri de vermek zorundadır. Buna göre ;

1) T.C kimlik numarasını gösteren nüfus cüzdanı örneği,

2) İkametgah belgeleri ile imza sirküleri,

3) Kayıtlı oldukları meslek kuruluşlarından alacakları belgeler,

4) Tüzel kişilerde hükmi şahsiyetin tescil edildiği Ticaret Sicil Gazetesi ile imza sirküleri,

5) İşyeri açmak için aldıkları ruhsat örneği,

6) Bağlı bulundukları vergi dairesinin adını ve vergi hesap numarasını gösterir bir belge,

7) Adi ortaklıklarda tüm ortakların onaylı T.C kimlik numarasını gösteren nüfus kayıt örnekleri ve ikametgah belgeleri,

8)İşveren vekillerinin noterden onaylı vekaletnameleri ve imza sirküleri,

9) Defter ve belgelerini düzenleyen ve 3568 sayılı Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanununa göre yetki almış bulunan serbest muhasebecilerinin veya serbest muhasebeci mali müşavirlerinin, ilgili meslek kuruluşu tarafından onaylanmış bildirim formu,

10) Diğer kanunlar uyarınca tutmak zorunda oldukları defterlerin türünü gösteren resmi nitelikteki belge, işverence işyeri bildirgesi ile verilmek zorundadır.

Asıl işverenden iş alan aracılarla, geçici iş ilişkisi ile sigortalıyı devir alan işverende işyeri bildirgesi dışında yukarıda sayılan belgeleri ilgili üniteye vermek zorundadır.

İşyeri bildirgesinin işverence Kurumun ilgili ünitesine verilmediği durumlarda; Kurumun yetkililerince yapılacak tespitler doğrultusunda veya yetkili merciilerden alınabilecek bilgiler ışığında işyeri resen tescil olunabilmektedir. Kurumca yapılacak resen tesciller; Kurum sigorta müfettişleri, sigorta yoklama memurları ve genel bütçeye dahil daireler ve katma bütçeli idarelerin denetim elemanlarınca düzenlenen ve işyeri bildirgesinde bulunması gerekli bilgileri ihtiva eden durum tespit tutanaklarına veya ihale makamları, ruhsata tabi işlerde ruhsatı veren merciler (valilikler, kaymakamlıklar, belediyeler, maden arama ve işletme, inşaat, taş ocağı ruhsatı verenler ve benzeri), çalışma müdürlükleri, vergi daireleri, liman reislikleri, trafik müdürlükleri gibi resmi kuruluşlardan alınan bilgilere, göre yapılabilecektir.

Resen tescil sonucunda veya işyeri bildirgesinin bildirim yükümlülüğünün işverence süresi dışında yerine getirilmesi durumlarında işverene uygulanacak cezai yaptırım 506 sayılı kanunun 140. maddesinde öngörülmüş bulunmaktadır.

Buna göre işyeri bildirgesini 506 sayılı Kanunda belirtilen tarihte Kuruma vermeyen işveren hakkında ;

1 ) Bilanço esasına göre defter tutmak zorunda olanlar için üç aylık asgari ücret tutarında (2006 yılı için 1.593,00 YTL),

2) Diğer defterleri tutmak zorunda olanlar için iki aylık asgari ücret tutarında (2006 yılı için 1.062,00 YTL)

3 ) Defter tutmak ile yükümlü olmayanlar için bir aylık asgari ücret tutarında (2006 yılı için 531,00 YTL),

idari para cezası uygulanması gerekecektir.



Labels:

0 yorum:

Blogger Theme By:GosuBlogger and Araba Modelleri .