Ana Sayfa | Yaz?lar? takip   et | Yorumlar?   et

Archive

Asgari ücretten az geliri olan çocuğunun sigortasından yararlanır

5 Mart 2009 Perşembe

Soru: Ben bir konuda danışmak istiyorum. İlgilenirseniz sevinirim. Babam için eksik primlerini ödeyerek emeklilik için başvuruda bulunduk. Daha önceden 65 yaştan 3 aylık yaşlılık maaşı alıyordu. Bunu iptal ettirdik. Şuanda sağlık sigortası yok. Ve kendisi hasta. Kızının üzerinden sağlık sigortasından yararlanılabilir mi?

Nuriye Ahmetoğlu

Cevap: 28 Eylül 2008 tarihli Resmi gazetede yayımlanan 5510 Sayılı Kanun Gereğince Genel Sağlık Sigortalısı Sayılanlar, Sayılmayanlar, Sigortalılığın Başlangıcı, Kuruma Bildirilmesi Hakkında Tebliğ’ in “E- Genel Sağlık Sigortalısının Bakmakla Yükümlü Olduğu Kişiler” başlıklı bölümününde; Her türlü kazanç ve irattan elde ettiği gelir toplamı asgari ücretin net tutarından daha az olan ve diğer çocuklarından sağlık yardımı almayan ana ve babalar, sigortalının bakmakla yükümlü olduğu kişi olarak tanımlanmıştır. Tebliğin bu hükmüne göre, babanızın her türlü kazanç ve irattan elde ettiği aylık geliri 477.18 TL den az ise, kız kardeşinizin sigortasından sağlık yardımı alabilir.

Ayrıca; babanız için emeklilik talebinde bulunmuşsunuz eksik evrak yoksa 10, 15 gün içinde emekli aylığı bağlanır ve sağlık yardımını kendi sigortasından alır.

Labels:

0 yorum:

Blogger Theme By:GosuBlogger and Araba Modelleri .